DE WONENWIJ
Sinds 1997 kent de gemeente Ede een bijzonder complex woningen: CW de Wonenwij in de wijk ‘Rietkampen’.

 Centraal Wonen is een andere manier van wonen waarbij de bewoners bewust kiezen voor meer onderlinge betrokkenheid en zich gezamenlijk verantwoordelijk voelen voor het geheel.

 

In de Wonenwij heeft ieder huishouden een eigen woning, maar daarnaast wordt ook een aantal voorzieningen met elkaar gedeeld. Dit alles met behoud van zelfstandigheid en privacy.

Centraal Wonen is dan ook zeker geen vorm van begeleid wonen of een commune. Centraal wonen is daarom ook geen geschikte woonvorm voor mensen die extra steun nodig hebben of die op een bepaalde manier afhankelijk zijn van hun (beschermde) woonomgeving.


De tuin en de gemeenschappelijke ruimtes zijn onze ontmoetingsplaatsen en bieden allerlei mogelijkheden om samen activiteiten te ondernemen. Dit varieert van sportieve bezigheden en diverse activiteiten voor de kinderen in de Wonenwij tot vergaderingen van de vereniging en inloopavonden.

 

Bijna alle woningen worden verhuurd door Woonstede. Indien je in aanmerking komt voor een woning binnen Centraal Wonen, dien je ingeschreven te staan bij huiswaarts.nu

© 2010-2018 Centraal Wonen Ede | info@centraalwonen-ede.nl