Centraal Wonen Ede      
 

Woningen en gezamenlijke ruimtes

De woningen zijn in een u-vorm gebouwd rond de gezamenlijke binnentuin. In deze tuin staat een grote gemeenschappelijke ruimte van ruim 125 vierkante meter. Deze ruimte wordt voor diverse doeleinden gebruikt, zoals vergaderingen, feestelijke activiteiten en ruilbeurzen.

Daarnaast zijn er nog enkele kleinere gezamenlijke ruimtes, zoals een klusruimte, een atelierruimte, een logeerkamer en een tuinberging. In de tuin bevinden zich onder meer een moestuin, een grasveld en een zitkuil. Hierover is meer te lezen op de pagina faciliteiten.

Hieronder vindt u een overzicht van alle woningen. Let op: de indeling op de bovenverdiepingen kunnen afwijken van de plattegrond. 

Maisonettes

Aan de Erasmusstate hebben we 8 maisonnettes. De woningen hebben twee verdiepingen en beschikken over twee of drie slaapkamers, dit verschilt per woning. Het zijn bovenwoningen met een Frans balkon in de woonkamer en een groot balkon bij de slaapkamer. Beiden aan de zijde van de binnentuin. Dat betekent dat deze woningen aan de voorkant te bereiken zijn via een trap naar boven en een galerij. De maisonnettes hebben geen eigen stukje tuin. 

Galerij


Hoek Hegelstate - Erasmusstate


Voorkant


PlattegrondGelijkvloerse 2- of 3-kamerwoning onder de maisonnettes

Onder de maisonnette woningen bevinden zich 5 gelijkvloerse woningen: waarvan vier 2- of 3-kamerwoningen en één 4-kamerwoning. De woningen bevinden zich op de begane grond en hebben een eigen stukje tuin die grenst aan de binnentuin.

Zie onderste woningen


Zie onderste woningen


Vanuit de binnentuin


PlattegrondStarterswoning / zwevende woning

We hebben twee kleine woningen die voor starters zijn bedoeld. Eén aan de Hegelstate en één aan de Kantstate. Ze zitten boven de twee poortjes naar de binnentuin van de Wonenwij, tegen over 't Schip. Daarom noemen we deze woningen ook wel zwevende woningen. Ze hebben een kleine woonkamer en open keuken. Aparte slaapkamer en badkamer/toilet en een groot balkon aan de kant van de binnentuin.

Voorkant


Vanuit de binnentuin


Uitzicht balkon


PlattegrondGezinswoningen Hegelstate en Kantstate

Zowel aan de Hegelstate en Kantstate bevinden zich zes 3-kamerwoningen (1 bovenverdieping), acht 4-kamerwoningen en twee 5/6-kamerwoningen (beiden 2 bovenverdiepingen).  Elke woning beschikt over een eigen terras en een stukje adoptietuin, grenzend aan de binnentuin. 

Voorkant


Vanaf zijkant
Voorkant
Vanuit de tuin


Plattegrond 3 kamerwoning


Plattegrond 5/6-kamerwoning