Centraal Wonen Ede      
 

Procedure

Het proces om je aan te sluiten bij de Wonenwij verloopt via een aantal vaste stappen en werkt als volgt;

Stap 1: de informatiebijeenkomst
In principe kom je eerst op een informatie-ochtend of -middag, met als doel een eerste indruk van de Wonenwij op te doen. Er is dan ook ruimte om vragen te stellen en ons project aan alle kanten te bekijken. Mocht je vervolgens geïnteresseerd zijn, stuur je ons een motivatiebrief waarin je jezelf en je (eventuele) andere huisgenoten voorstelt. Je beschrijft waarom je hier wilt komen wonen, wat je er van verwacht en wat wij kunnen verwachten van jou. Wat kan jij voor de Wonenwij betekenen?


Stap 2: jouw motivatiebrief
Deze motivatiebrief gaat rond naar alle bewoners. Volgen er geen (gegronde) bezwaren dan nodigen we je uit voor een intakegesprek. In dit gesprek bespreken we wat er van je verwacht wordt als bewoner, maar horen we ook graag wat je zelf zou willen bijdragen aan ons woonproject. Na dit gesprek kun je aangeven of je nog steeds graag op de kandidatenlijst wilt of niet. Als geïnteresseerde heb je daarna alsnog de mogelijkheid om je terug te trekken. Ook gebeurt het heel soms dat de werkgroep iemand afwijst. We willen echt mensen die bewust kiezen voor gemeenschappelijk wonen, i.p.v. mensen die snel op zoek zijn naar een woning. De woningnood is momenteel immers hoog. Daarom melden we het ook altijd maar even dat er momenteel niet direct woningen beschikbaar zijn.

Stap  3: het intakegesprek
Na het intakegesprek en een goed gevoel van beide kanten kom je op de kandidatenlijst. In die periode vinden we het erg leuk als je deelneemt aan de activiteiten die binnen de Wonenwij georganiseerd worden. Zo kunnen we van beide kanten beoordelen of het klikt, want ook vanuit de kant van de kandidaten is het belangrijk om te ontdekken of je hier echt wilt wonen. Het voordeel hiervan is dat je, mocht je hier komen wonen, al veel mensen kent. Bovendien zijn onze activiteiten altijd enorm gezellig!