Centraal Wonen Ede 
 

Woningen en gezamenlijke ruimtes

Acht driekamer-woningen en ook twee tweekamer-woningen bevinden zich op de eerste woonlaag.
De overige woningen zijn allemaal beneden woningen met een klein stukje eigen tuin. Van de drie- en vierkamer-woningen zijn twee en respectievelijk één woning bestemd voor senioren.

De woningen zijn in een u-vorm gebouwd rond de gezamenlijke binnentuin. In deze tuin staat een grote gemeenschappelijke ruimte van ruim 125 vierkante meter. Deze ruimte wordt voor diverse doeleinden gebruikt, zoals vergaderingen, feestelijke activiteiten en ruilbeurzen.
Daarnaast zijn er nog enkele kleinere gezamenlijke ruimtes, zoals een klusruimte, een atelierruimte, een logeerkamer en een tuinberging. In de tuin bevinden zich onder meer een moestuin, een grasveld en een zitkuil.


Maisonette

Aan de Erasmusstate hebben we 8 maisonnettes. Het zijn eengezinswoningen met twee slaapkamers, soms drie. Dat verschilt wel eens per woning. Het zijn bovenwoningen met een Frans balkon in de woonkamer en een groot balkon bij de slaapkamer. Beiden aan de zijde van de binnentuin. Dat betekent dat deze woningen aan de voorkant te bereiken zijn via een trap naar boven en een galerij. De maisonnettes hebben geen eigen stukje tuin.

Oppervlakte:
Inhoud:
Verdieping: 2
Aantal slaapkamers: 2 à 3Starterswoning / zwevende woning

We hebben 2 kleine woningen die we voor starters zijn bedoeld. 1 aan de Hegelstate en 1 aan de Kantstate. Ze zitten boven de 2 poortjes naar de binnentuin van de Wonenwij, tegen over 't Schip. Daarom noemen we deze woningen ook wel zwevende woningen. Ze hebben een kleine woonkamer en open keuken. Aparte slaapkamer en badkamer/toilet. En een groot balkon aan de kant van de binnentuin.

Oppervlakte:
Inhoud:
Verdieping: 1
Aantal slaapkamers: 1Tweekamerwoning


Driekamerwoning


Vierkamerwoning


Vijfkamerwoning